Atelier MobilitatE+, Tineret pentru organizațiile care lucrează cu tineri cu nevoi specialeConectează-ți comunitatea la lume!Acest atelier organizat în regim rezidențial face parte din oferta de formare a ANPCDEFP pentru organizaţiile sau instituțiile eligibile care lucrează cu tineri cu nevoi speciale între 13 și 30 de ani și este susținut de membrii reţelei de formatori Erasmus+. Atelierul este dedicat dezvoltării de proiecte de mobilitate în cadrul programului European pentru educaţie, formare profesională şi tineret Erasmus+, domeniul Tineret care își propun implicarea tinerilor cu nevoi speciale. Cui i se adresează acest atelier?Acest atelier se adresează managerilor sau personalului din organizaţii sau instituţii care lucrează cu tineri cu nevoi speciale care NU au mai coordonat proiecte de mobilitate aprobate în România prin programul Erasmus+, domeniul Tineret. Atenție! Proiectele de voluntariat vor fi integrate din octombrie 2018 în cadrul Corpului European de Solidaritate. Instituțiile vizate:- Organizații, asociații, fundații sau ONG-uri non profit care se dedică incluziunii sociale a tinerilor cu nevoi speciale (lucrând prioritar cu acest grup țintă) și care sunt implicate în activități din domeniul tineretului; - Centre Școlare pentru Educație Incluzivă; - Școlile speciale care şcolarizează elevi cu diferite tipuri de cerințe educaționale speciale; - instituții de învățământ preuniversitar publice sau private (școli gimnaziale, licee) care şcolarizează elevi cu nevoi speciale, sunt active în domeniul tineretului desfășurând activități de învățare nonformală și intenționează să implice exclusiv acești tineri în proiectele Erasmus+ de mobilitate tineret. De ce să participi la acest atelier?Pentru că și tu poți schimba în bine comunitatea ta, oferind oportunități de dezvoltare tinerilor cu nevoi speciale!Scopul atelierului este să ofere un cadru adecvat de interacțiune și sprijin personalizat în vederea finalizării etapei de proiectare și completării unui formular de candidatură pentru un proiect de mobilitate în cadrul programului Erasmus+ care să își propună includerea tinerilor cu nevoi speciale (ex. dizabilități/ diferite tipuri de deficiențe). În cadrul atelierului alternează etapele de lucru individual pe formularul de candidatură cu etapele de discuții de grup și clarificare a întrebărilor specifice ale participanților. La finalul cursului participanții:
Ce teme se abordează în cadrul atelierului?
Atelierul durează 3 zile. Fiecare zi de atelier are 6 ore de lucru efectiv, împărțite în 4 sesiuni a câte 90 de minute. Care sunt criteriile de eligibilitate și selecție?Criteriile de eligibilitate:
Criterii de selecție:
NB: vor avea prioritate organizațiile/instituțiile care implică în activităţile curente în mod prioritar tinerii cu nevoi speciale şi care îşi propun ca proiectul să se adreseze nemijlocit acestor grupuri. Pentru ca atelierul să poată fi organizat e necesar un număr de minim 12 participanți. Numărul maxim de participanți pentru o grupă de formare este 25. De asemenea, vor avea prioritate reprezentanţii organizațiilor/instituțiilor care nu au mai coordonat niciun fel de proiecte Erasmus+. Alte condiții și recomandări pentru participareNu vor fi aprobate candidaturile aflate în următoarele situații: - sunt identificate alte candidaturi identice cu acestea; - argumentarea și justificarea candidaturii sunt pentru un alt tip de atelier (ex. ParteneriatE+). Recomandări:
Rezultatele selecției vor fi publicate după finalizarea termenului limită în pagina evenimentului. Ce costuri presupune?Atelierul se organizează în regim rezidențial. Nu se percepe taxă de participare, iar costurile pentru cazare, masă și serviciile de formare sunt acoperite de ANPCDEFP - Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Se va sigura cazare începând cu seara zilei de 20 septembrie 2018 până în dimineața zilei de 24 septembrie 2018. Costurile pentru eventualul transport reprezintă cofinanțarea participantului. Alte informaţiiLa final se va elibera online un certificat de participare la curs DOAR participanţilor care îndeplinesc cumulat următoarele condiţii:
Certificatul se eliberează doar electronic de către ANPCDEFP, la cerere, după îndeplinirea condiţiilor de mai sus! Regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR). Pentru asigurarea transparenței fondurilor folosite din bugetul Uniunii Europene participarea la acest atelier este condiționată de: Conectează-ți comunitatea la lume!
Rezultatele evaluarii
si prezenta la eveniment :
Adaugat de: Cornel Stinga
|
Most important data regarding the NA activity in 2021
Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.
Most important data regarding the NA activity in 2021
Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.