O nouă rundă DiscoverEU

Data: 30 Octombrie 2019

Inițiativa Uniunii Europene va oferi, pentru a patra oară, unui numar de cel puțin 20000 de tineri posibilitatea de a călători în Europa.

 

De la prima rundă, din iunie 2018, peste 50000 de tineri au avut posibilitatea de a călători în Europa prin intermediul inițiativei DiscoverEU. A patra rundă de înscrieri va începe în 7 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET) și se va încheia în 28 noiembrie, ora 12:00 (CET).

 

DiscoverEU le oferă tinerilor șansa de a călători în Europa, de a afla mai multe despre patrimoniul cultural și istoria Europei, de a-și face prieteni și, nu în ultimul rând, de a se descoperi pe ei înșiși.

 

Pentru a fi eligibili, tinerii trebuie să se fi născut între 1 ianuarie 2001 (inclusiv) și 31 decembrie 2001 (inclusiv), să aibă cetățenia unuia dintre statele membre UE la momentul deciziei de atribuire și să completeze corect formularul de înscriere online, indicând seria și numărul cărții de identitate sau numărul pașaportului.

 

Candidații selectați își pot planifica călătoria în perioada 1 aprilie – 31 octombrie 2020 și pot vizita cel puțin o țară străină care este membră a Uniunii Europene.

 

Tinerii selectați să participe vor deveni ambasadori ai inițiativei DiscoverEU. Ei sunt invitați să vorbească despre experiențele lor de călătorie fie pe rețelele de socializare (Instagram, Facebook, Twitter) folosind hashtag-ul #DiscoverEU, fie prin intermediul unei prezentări în cadrul școlii sau al comunității lor locale.

 

Participanții se pot înscrie individual sau ca membri ai unui grup de maximum 5 persoane.

 

Tinerii cu nevoi speciale sunt invitați să participe la inițiativa DiscoverEU. Ei vor fi ajutați cu informații și sfaturi și ar putea beneficia chiar și de acoperirea costurilor de asistență specială (persoană însoțitoare, câine însoțitor pentru candidații cu deficiențe de vedere etc.).

 

Selecția participanților va fi efectuată de o comisie de evaluare alcătuită din oficiali ai Comisiei Europene care se va reuni în decembrie 2019, iar câștigătorii vor fi anunțați în perioada 8 - 23 ianuarie 2020.

 

Alătură-te grupului #DiscoverEU pe Facebook pentru a afla mai multe despre aventurile trăite de participanți.

Pentru mai multe informații privind înscrierea urmărește website-urile DiscoverEU  și Portalul european pentru tineret.   


Adăugat de: Simona Jianu

330 Views
LATEST NEWS
13 Aprilie 2022

Most important data regarding the NA activity in 2021

24 Noiembrie 2020

Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.

LATEST NEWS
13 Aprilie 2022

Most important data regarding the NA activity in 2021

24 Noiembrie 2020

Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.

 
This site uses cookies. If you continue browsing you accept them by default.
More information here.