Organizațiile active în domeniile educației, formării și tineretului primesc sprijin prin programul Erasmus+ pentru a realiza proiecte de promovare a diferitelor tipuri de mobilitate. Ce fel de proiecte Schimburile de tineri sunt gestionate de organizații de tineret, grupuri informale de tineri sau alte organizații. În timpul unui schimb de tineri, sprijinit de liderii de grup, participanții efectuează împreună un program de lucru (o combinație de ateliere de lucru, exerciții, dezbateri, jocuri de rol, simulări, activități în aer liber etc.) proiectate și pregătite de ei înșiși anterior schimbului. Schimburile de tineri le permit acestora: să dezvolte competențe; să devină conștienți de subiecte/domenii tematice relevante din punct de vedere social; să descopere noi culturi, obiceiuri și stiluri de viață, în special prin învățare reciprocă; să consolideze valori precum solidaritatea, democrația, prietenia. Procesul de învățare în schimburile de tineri este declanșat prin metode de educație nonformală. Un schimb de tineri poate fi, de asemenea, un cadru bun pentru a discuta și a învăța despre aspecte legate de incluziune și diversitate. Schimburile de tineri se bazează pe cooperarea transnațională între două sau mai multe organizații participante din diferite țări din interiorul și din afara Uniunii Europene. Organizații participante eligibile: -instituții publice de nivel regional sau național; -asociații ale regiunilor; -grupare europeană de cooperare teritorială; -organisme cu scop lucrativ active în domeniul responsabilității sociale a întreprinderilor. Cine poate candida O activitate de mobilitate este transnațională și implică cel puțin două organizații participante (organizația de trimitere și organizația de găzduire) din diferite țări. În cazul în care un proiect de mobilitate pentru tineret prevede doar o singură activitate, coordonatorul trebuie, de asemenea, să își asume rolul de organizație de trimitere sau de organizație gazdă. În toate cazurile, coordonatorul nu poate fi o organizație dintr-o țară parteneră din vecinătatea UE.
Activități în țările participante la program: toate organizațiile participante trebuie să provină dintr-o țară participantă la program. Activități cu țările partenere din vecinătatea Uniunii Europene: activitatea trebuie să implice cel puțin o organizație participantă dintr-o țară participantă la program și o organizație participantă dintr-o țară parteneră din vecinătatea Uniunii Europene.
Țări eligibile: Durată proiect Pentru asistență, vă invităm să contactați agenția națională din țara dvs. Persoanele care doresc să candideze sunt invitate să contacteze organizația sau instituția de educație de care aparțin.
|
Most important data regarding the NA activity in 2021
Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.
Most important data regarding the NA activity in 2021
Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.