Lansat de Comisia Europeană, Premiul media Lorenzo Natali se acordă pentru contribuții remarcabile ale jurnaliștilor din toată lumea, care au publicat materiale pe teme cum ar fi eradicarea sărăciei, teme privind dezvoltarea, inegalitățile și drepturile omului. Tema generală a Premiului media Lorenzo Natali este jurnalism pentru dezvoltare.
Premiul a fost creat de Comisia Europeană – Direcția Generală pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională și a primit numele Lorenzo Natali, unul dintre primii campioni ai politicilor de dezvoltare europeană.
Cine poate participa În 2019, premiul se va acorda pentru următoarele trei categorii: Marele premiu – este deschis pentru jurnaliști al căror sediu central media se află într-una din cele mai mult de 160 de țări partenere alături de care Uniunea Europeană este implicată în domeniile dezvoltare și cooperare; Premiul Europa – este deschis jurnaliștilor din UE; Premiul Best Emerging Journalist: deschis jurnaliștilor care au cel mult 30 de ani din orice țară în care DG DEVCO și DG NEAR oferă asistență pentru dezvoltare, precum și pentru cei din statele membre UE; Criteriul de eligibilitate din punct de vedere geografic are în vedere locația sediului central al ouletului media unde materialul a fost publicat.
Teme Materialele prezentate trebuie să facă referire la teme legate de cooperarea pentru dezvoltare cum ar fi, dar care nu se limitează la: Tineret; Egalitatea de gen; Sănătate; Energie durabilă și schimbări climatice; Investiții și comerț; Bună guvernanță; Democrație; Statul de drept și drepturile omului; Implicare inovatoare alături de țări în curs de dezvoltate mai avansate; Mobilizarea și utilizarea resurselor interne.
Cum poți candida Trimite cererea de candidatură prin intermediul formularului online; Materialele sunt acceptate în toate limbile (este necesară traducerea în engleză, franceză sau spaniolă pentru materialele care nu au fost publicate într-una din aceste limbi); Materialele pot avea unul sau mai mulți autori; Participanții trebuie să fie autorii și deținătorii drepturilor de autor și ai drepturilor morale ale materialelor prezentate; Toate materialele trebuie să fi fost publicate (print sau online), diseminate sau să fi apărut într-un outlet media între 10 martie 2018 și 9 martie 2019; Materialele prezentate în format text trebuie să conțină maximum 2000 de cuvinte, iar materialele video sau audio trebuie să nu depășească 10 minute.
Premii Vof fi premiați până la 3 câștigători; Câștigătorul de la fiecare categorie va primi 10.000 de euro; Câștigătorul Premiului Best Emerging Journalist va avea posibilitatea să câștige experiență de muncă la un partener media; Jurnaliștii câștigători vor fi invitați să participe la ceremonia de decernare a premiilor care va avea loc în cadrul Zilelor Europene ale Dezvoltării, la Bruxelles, Belgia, în perioada 18 – 19 iunie 2019; Comisia Europeană va acoperi costurile de călătorie ale câștigătorilor la Bruxelles.
Termen limită: 14 aprilie 2019, miezul nopții CET.
Mai multe informații: https://ec.europa.eu/europeaid/lnp_en Regulament: https://ec.europa.eu/europeaid/sites/devco/files/lnp2019_rules_en.pdf
|
Most important data regarding the NA activity in 2021
Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.
Most important data regarding the NA activity in 2021
Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.