Dialogul cu tinerii: Apel pentru organizații și rețele europene de tineret

ID program
EU0010002465
ID outline
RO0010000622
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Participare

Dialogul cu tinerii: Apel pentru organizații și rețele europene de tineret

Dorești să îmbunătățești calitatea vieții tinerilor în Europa? Organizația sau rețeaua ta europeană de tineret are idei și experiență privind teme legate de viitorul muncii, munca de tineret și tineretul din zonele rurale, pe care să le împărtășească cu factorii de decizie?

Ești implicat în derularea de activități cu alți tineri, la scară europeană, pentru a vă face auzită vocea?

Forumul European al Tineretului a lansat un apel pentru organizațiile și rețelele europene de tineret pentru a se alătura Dialogului UE cu tinerii.

 

Dialogul UE cu tinerii este un proces participativ al UE care permite tinerilor să se implice, sa-și prezinte ideile și propunerile factorilor de decizie, privind subiecte legate de politicile de tineret din UE.

Dialogul UE cu tinerii susține punerea în aplicare a Strategiei UE pentru tineret 2019-2027 și este un succesor al dialogului structurat cu tinerii.

Acesta implică activități de consultare și dialog în Europa, susținute de grupurile naționale de lucru care se referă la organizații de tineret și la tinerii din țările acestora. Organizațiile și rețelele europene de tineret sunt invitate să adere la Dialogul UE cu tinerii prin intermediul acestui apel pentru a adăuga o perspectivă europeană suplimentară.

 

Dialogul UE cu tinerii este organizat în cicluri de 18 luni, urmând cadrul președinției Trio-ului UE în domeniul tineretului.

Ciclul actual a început în ianuarie 2019 și se va încheia în iunie 2020, acoperind președințiile română, finlandeză și croată.

În conformitate cu Planul de lucru al Consiliului pentru Strategia UE pentru tineret 2019-2020, tema pentru acest ciclu este "Crearea de oportunități pentru tineri" cu trei subteme:

- Tineretul și viitorul muncii;

- Munca în domeniul tineretului, axată pe educația și formarea lucrătorilor în domeniul tineretului (remunerat/voluntar);

- Tineretul din zonele rurale.

Conferința de tineret a UE de la București (prima din cele trei conferințe de tineret ale UE din cadrul ciclului).

Prima Conferință de tineret a UE, organizată de Președinția României la Consiliului Uniunii Europene (RO PRES), va avea loc la București în perioada 25 - 28 martie 2019.

Forumul European al Tineretului va selecta 10 participanți dintre organizațiile și rețelele europene selectate, care vor urma întregul ciclu al Dialogului UE cu tinerii.

Selecția se va face pe baza expertizei organizației și a reprezentanților nominalizați.

Dacă organizația ta este interesată să participe la Conferința de tineret a UE, te rugăm să precizezi mai jos în cadrul întrebărilor de selecție.

Cheltuielile de călătorie și cazare, precum și masa pe durata conferinței pentru participanții selectați vor fi acoperite de către organizatori.

 

Conferința de tineret a UE de la București se va concentra pe:

 

• Abordarea și discutarea cu factorii de decizie a provocărilor cu care se confruntă tinerii legate de viitorul munii și politicile de tineret.

• Testarea celor mai bune abordări și practici de punere în aplicare și desfășurare a activităților Dialogului UE cu tinerii.

• Punerea în practică a Obiectivelor pentru Tineret care se referă la "calitatea privind ocuparea forței de muncă pentru toți": http://youthgoals.eu/

 

Organizații eligibile

Pentru ca cererea să fie luată în considerare, organizația care depune candidatura trebuie:

- să fie o organizație sau rețea de tineret care lucrează la nivel european (având organizații membre în minimum 6 state membre ale UE);

- să se implice în întregul proces din momentul selecției (martie 2019) până la sfârșitul lunii iunie 2020;

- să aibă cunoștințe și expertiză privind tema dată, datorită proiectelor sau activităților anterioare derulate având această temă;

- să fie motivate să contribuie la discuții ale tinerilor și factorilor de decizie privind politicile;

- să poată susține reprezentantul desemnat pe durata întregului proces, pentru a purta discuții și a se consulta cu tinerii.

 

Unul dintre reprezentanții organizației care candidează trebuie să fie desemnat pentru a participa la proces. Aceștia trebuie:

- să aibă între 18 și 30 de ani.

- să cunoască bine limba engleză.

- să aibă experiență într-unul sau mai multe dintre subiecte privind munca de tineret, viitorul muncii și tineretul din zonele rurale, în conformitate cu tema "Crearea de oportunități pentru tineri".

- să se angajeze să contribuie la acest proces prin desfășurarea de consultări, oferind expertiză și să fie deschis în prezentarea punctele de vedere exprimate la Conferința de tineret a UE. Procesul de consultare și activitățile vor fi derulate în perioada cuprinsă între sfârșitul lunii aprilie 2019 și sfârșitul lunii octombrie 2019.

- să se angajeze să contribuie la elaborarea unui raport împreună cu alte organizații și rețele europene participante, prezentând punctele de vedere ale tinerilor care participă la procesul de consultare (sfârșitul lunii octombrie - noiembrie 2019).

- să fie gata să participe la evenimente și întâlniri online cu alte organizații, Forumul European al Tineretului și alți actori implicați (cel mult o dată pe lună online).

 

Cum vor contribui organizațiile

1. Organizațiile selectate vor fi invitate să organizeze consultări și discuții cu tinerii pentru a adăuga o perspectivă europeană numeroaselor voci ale tinerilor care s-ar alătura în mod colectiv  în procesul de elaborare a politicilor;

2. În plus, președinția Trio-ului va fi încurajată să identifice organizațiile pentru a lua în considerare contribuțiile lor, inclusiv cu ocazia conferințelor de tineret ale UE pe care le va organiza, în măsura în care acestea sunt relevante privind tema și expertiza.

3. În cele din urmă, organizațiile nu numai că vor contribui la dialogul și consultările cu tinerii, dar vor împărtăși perspectiva lor privind cu punerea în aplicare a Obiectivelor pentru Tineret și a Dialogului UE cu tinerii UE în ansamblu.

 

Termen limită: 10 martie 2019.

Mai multe informații aici.

ID program
EU0010002465
ID outline
RO0010000622
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Participare
Portalul European pentru tineret
Următoarele termene limită
LATEST NEWS
13 Aprilie 2022

Most important data regarding the NA activity in 2021

24 Noiembrie 2020

Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.

Portalul European pentru tineret
Următoarele termene limită
LATEST NEWS
13 Aprilie 2022

Most important data regarding the NA activity in 2021

24 Noiembrie 2020

Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.

 
This site uses cookies. If you continue browsing you accept them by default.
More information here.