Organizată de Rețeaua Europeană pentru Viață Independentă a Tinerilor și de Sănătate Mintală a Tineretului European, în cooperare cu Departamentul Tineret al Consiliului Europei, sesiunea de studiu "Mind the gap: susținerea drepturilor tinerilor cu dizabilități de a trăi independent și de a fi incluși în comunitate prin explorarea problemelor de sănătate mintală ca probleme de dizabilitate" are loc în perioada 17-22 iunie 2019 la Centrul European pentru Tineret de la Strasbourg, Franța.
Scopul acestei sesiuni de studiu este de a sprijini drepturile tinerilor de a trăi independent și de a fi incluși în comunitate prin explorarea problemelor de sănătate mintală ca probleme de dizabilitate. Evenimentul - va oferi participanților cunoștințele și abilitățile necesare pentru a înțelege punctele comune de întâlnire dintre dizabilitate și sănătate mintală, - va sprijini participanții să conștientizeze rolul esențial al vieții independente ca drept fundamental al tuturor oamenilor, facilitând în același timp incluziunea socială, - va încuraja participanții să exploreze dezabilitățile, să reflecteze asupra identităților lor intersectoriale și să dezvolte o identitate care se bazează pe mândrie, - va împuternici participanții să joace rolul de lideri în promovarea sănătății mintale, a vieții independente și a drepturilor omului pentru tineri.
Cine poate candida -participanți motivați care se identifică ca fiind persoane cu dizabilități sau având probleme de sănătate mintală și care au experiență sau sunt interesate de domeniile dizabilității, sănătății mintale și/sau drepturilor omului; -participanții trebuie să fie rezidenți într-unul din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei sau părți la Convenția culturală europeană (Belarus, Sfântul Scaun și Kazahstan); -să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani; -să cunoască limba engleză și să poată folosi servicii de conversie audio în text.
Cum candidezi Participanții trebuie să completeze formularul de candidatură. Taxa de participare de 50 de euro (care acoperă costurile programului, masa, cazarea, călătoria și vizele) este, în mod normal, dedusă din rambursarea cheltuielilor de călătorie.
Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 22 februarie 2019, (23:59 CET).
Mai multe informații: https://enil.eu/?p=17220 |
Most important data regarding the NA activity in 2021
Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.
Most important data regarding the NA activity in 2021
Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.