În cadrul proiectului “Seeds for Integration”, Biroul de Organizare al Asociațiilor de Elevi din Europa (OBESSU) a lansat Granturile “Seeds for Integration”. Obiectivul este de a oferi finanțare elevilor din învățământul liceal la nivel local, regional sau național, pentru a le permite să implementeze inițiative menite să sporească integrarea elevilor refugiați și a celor care provin din familii de migranți.
Obiective: -Implicarea tuturor elevilor, indiferent de originea lor, într-o dezbatere privind situația copiilor refugiați sau migranți în Europa, în contextul educației, precum și de a crea un dialog între școli la nivel local, regional și național având ca tema subiectul de mai sus; -încurajarea și susținerea inițiativelor elevilor care îi abilitează pe colegii lor cu backgroud de migrație să împărtășească cu comunitatea școlară experiențele și provocările cu care se confruntă în domeniul educației, sporind astfel conștientizarea problemelor cu care se pot întâlni zilnic elevii refugiați migranți. -Crearea unor legături mai strânse între comunitățile de unde provin elevii migranți și comunitățile școlare.
Granturi:
În funcție de planul și nivelul de activitate, se poate solicita un grant prin Pilonul 1, Pilonul 2 sau Pilonul 3.
Pilon 1 – Se vor acorda până la 1000 sau 4000 de euro pentru: - inițiative ale elevilor de liceu; - asociații ale elevilor active la nivel local, regional sau național care au idei creative privind modul în care poate fi sprijinită integrarea elevilor refugiați și migranți. Suma este alocată în funcție de mărimea asociației și de ideea proiectului.
Solicitanți eligibili - elevi de liceu care studiază într-o țară europeană; - echipa lor trebuie să aibă cel puțin 3 membri, toți elevi de liceu. Persoana care va comunica cu OBESSU trebuie să aibă cunoștințe de limbă engleză cel puțin de nivel mediu; - solicitantul trebuie să aibă un cont bancar în euro (cont bancar al asociației sau cont bancar al unei alte organizații care va sprijini echipa administrativă); - inițiativa trebuie finalizată până la sfârșitul anului 2019.
Criterii de eligibilitate în funcție de grant: Granturi la scară mică - toți membrii echipei trebuie să frecventeze același liceu sau inițiativa propusă trebuie să fie o activitate de colaborare între două sau mai multe școli; - inițiativa trebuie să aibă un impact local sau regional.
Granturi pe scară largă - candidatura trebuie să fie depusă de către un membru, o organizație candidată sau afiliată OBESSU; - inițiativa trebuie pusă în aplicare la nivel național.
Termen limită: în derulare. Propunerile de proiecte vor fi evaluate pe parcursul anului.
Pilonul 2 – Se vor acorda până la 7500 de euro pentru: - organizații membre OBESSU; - organizații candidate; - organizații afiliate interesate să promoveze proiectul "Seeds for Integration", astfel încât și elevii care locuiesc în zonele rurale și orașele mici să cunoască proiectul și să folosească oportunitățile oferite. Asociațiile naționale ale elevilor care solicită acest pilon trebuie să implementeze un așa-numit pachet de incluziune (IWP) având ca obiectiv promovarea proiectului la nivel național și creșterea calității candidaturilor.
Sarcini - să organizeze cel puțin un eveniment de dimensiune mare sau mai multe evenimente mai mici pentru un număr de 100 de elevi care promovează proiectul "Seeds for Integration"; - să împuternicească elevii interesați să solicite finanțare, asistându-i în timpul procesului; - să se asigure că toate documentele (materiale promoționale, apeluri pentru granturi, ghidul formularului de candidatură, formularul de candidatură) sunt accesibile fiecărui elev.
Solicitanți eligibili - Orice membru, organizație candidată sau afiliată OBESSU, având o persoană responsabilă pentru a comunica cu OBESSU, care cunoaște limba engleză la nivel mediu (nivel B1/B2).
Termen limită: 10 ianuarie 2019, 23:59 CET.
Pilonul 3 – se acordă până la 10.000 de euro pentru: - organizații ale elevilor din învățământul liceal (formale sau nonformale/la nivel local, regional sau național); - proiecte de parteneriat între elevi de liceu și studenți care implică cooperarea între organizațiile ESU și OBESSU; - interesate să îmbunătățească situația studenților refugiați și migranți în țara lor.
Sarcini - să efectueze activități de cercetare privind incluziunea în cadrul mediului educațional; - să organizeze campanii pentru creșterea numărului de elevi refugiați sau care provin din familii de migranți; - să îi aducă împreună pe elevii din comunitățile gazdă și pe elevii refugiați sau migranți prin intermediul diferitelor evenimente sportive; - să organizeze expoziții de artă care să prezinte realitățile comunităților de refugiați și migranți; - să pregătească festivaluri de muzică/gastronomice pentru comunitatea locală.
Termen limită: 10 ianuarie 2019, 23:59 CET.
Pentru sprijin suplimentar, contactați coordonatorul programului, Milos la milos@obessu.org.
Mai multe informații: https://seedsforintegration.org
|
Most important data regarding the NA activity in 2021
Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.
Most important data regarding the NA activity in 2021
Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.