Competiţia Social Innovation este inițiativa emblematică a Băncii Europene de Inveastiții (EIB), care urmărește promovarea ideilor inovatoare și recunoașterea inițiativelor care creează impact social și de mediu, acoprind proiecte dintr-o gamă largă de domenii, de la educație, sănătate și crearea de locuri de muncă, la tehnologie, sisteme și procese.
Competiţia Social Innovation recunoaște și susține cei mai buni antreprenori sociali europeni. În fiecare an, aceasta este organizată într-o altă țară pentru a premia și finanța antreprenorii europeni care au ca obiectiv principal generarea de impact social, etic sau de mediu.
Proiectele vor concura pentru două premii la Categoria generală, iar proiectele care se încadrează la Categoria premiu special (în 2019, proiecte care se concentrează pe consum și producție durabile (inclusiv economia circulară)) vor concura, de asemenea, pentru două premii în această categorie. Proiectele câștigătoare din cele două categorii vor fi premiate cu 50 000 de euro pentru premiul întâi și 20 000 de euro pentru premiul al doilea.
Câștigătorul premiului întâi la Categoria generală va primi, de asemenea, un voucher de mentorat EY (program de adaptare a planurilor de afaceri de o jumătate de zi oferit de EY Transaction Advisory Services din Belgia). Două echipe de proiect (cu cel mult 2 persoane per proiect) vor fi selectate să participe la Programul de antreprenoriat social INSEAD, la Fontainebleau, Franța. Toți finaliștii se vor alătura rețelei SIT Alumni. Membrii SIT Alumni vor beneficia de numeroase oportunități de formare, de participare la conferințe în Europa și de participare la activitățile rețelei alături de investitori, filantropi și fundații, care îi pot ajuta în creșterea impactului proiectelor lor. De asemenea, toate proiectele vor concura pentru o rezidență la IRIS (Incubadora Regional de Inovação Social, Amarante, Portugalia). Premiul va fi folosit de echipa proiectului pentru a pune în aplicare/extinde operațiunile acestuia în Portugalia, începând cu Tâmega and Sousa Region (unde este situate municipalitatea din Amarante).
Competiţia se desfăşoară în două runde. Un comitet de selecție format în principal din experți ai Grupului EIB pentru inovare, mediu, precum și alte discipline relevante, vor face o selecţie de până la 15 proiecte. Finaliștii sunt invitați într-o tabără de mentorat (9-13 iulie 2019) pentru a primi direcţiile necesare pentru finalizarea propunerilor lor. Evenimentul final, care va avea loc la Dublin, Irlanda, în data de 24 octombrie 2019, va aduna toți finaliștii care trebuie să prezinte și să-şi susţină proiectul în faţa unui juriu format din specialiști în inovare socială.
Premii Toate proiectele vor concura la Categoria generală pentru premiile 1 și 2 în valoare de 50 000 de euro, respectiv 20 000 de euro. Proiectele care intră la Categoria premiu special (în 2019, proiecte care se concentrează pe dezvoltare durabilă, cu un accent special privind economia circulară), vor concura, de asemenea, pentru Categoria premiul special pentru premiile 1 și 2 în valoare de 50 000 de euro, respectiv 20 000 de euro.
Candidați eligibili Competiția se adresează atât persoanelor cât și echipelor din (sau rezidenți în) statele membre UE, țări candidate și potențial candidate și țări AELS, care se înscriu cu proiecte care urmează a fi implementate într-una sau mai multe din aceste țări. Fiecare candidat poate prezenta mai multe propuneri.
Competiţia urmărește să atragă atât organizații nonprofit, cât și organizații care generează profit, în special tineri antreprenori și întreprinderi sociale, ONG-uri, departamente de responsabilitate corporativă ale companiilor din sectorul privat de orice dimensiune, entităţi locale sau guvernamentale și comunități universitare. Candidaturile depuse de echipele de liceu vor fi, de asemenea, binevenite.
Candidaturile trebuie să fie depuse electronic aici.
Proiectele pot fi depuse în franceză sau engleză. Prezentările de la evenimentul final vor fi în limba engleză.
Termen limită: 7 martie 2019, 23:59 CET Mai multe detalii la: https://institute.eib.org/whatwedo/social-2/social-innovation-tournament-2/
|
Most important data regarding the NA activity in 2021
Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.
Most important data regarding the NA activity in 2021
Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.