Mentorat și coaching

Ce fel de sprijin ai la dispoziție

Dacă ți-ai luat inima în dinți și te-ai hotărât să faci ceva mai mult pentru tine și comunitatea ta, este bine să știi că nu vei fi singur în proiectele finanțate prin Corpul European de Solidaritate, pe lângă interacțiunile cu oamenii din echipa de proiect și contribuția ta în comunitate, ai posibilitatea să fii susținut în parcursul tău de dezvoltarea personală și profesională.

Acest suport poate veni sub trei forme:

A treia formă este oferită de agenția națională sub forma evenimentelor organizate în cadrul Ciclului de formare și evaluare care este însă abordat în secțiunea dedicată.

 

Ce face un mentor și un coach

Mentorul și coach-ul sunt persoane care au rolul de a oferi suport personal tinerilor implicați în proiecte precum și de a le oferi sprijin în procesul de reflecție cu privire la experiențele lor în proiect și a modului în care acestea se transpun în rezultate de învățare care pot fi cuprinse în certificate de recunoaștere și validare a competențelor deprinse. 

Interacțiunea dintre mentor/coach și tineri depinde de mai mulți factori precum specificitatea proiectului, obiectivele de învățare, nevoile de dezvoltare personală, activitățile propuse în proiect, provocările care apar pe parcurs sau rezultatele vizate în comunitate dar presupun întâlniri regulate astfel încât toate acestea să se transforme natural într-o experienţă de învățare. În plus, în funcție de tipul de proiect (voluntariat, ocupațional sau de solidaritate) sprijinul din partea mentorului/coach-ului poate oferi îndrumare pentru integrare socială sau la locul de lucur, orientare la locul de muncă sau în comunitate etc.

Astfel, mai concret, acesta:

  • oferă tinerilor suport pentru îndeplinirea sarcinilor din proiect și, după caz, intermediază aceste responsabilități cu echipa de proiect pentru atingerea obiectivelor proiectului
  • facilitează procesul de reflecție cu privire la rezultatele învățării în urma experienței în cadrul proiectului
  • susține motivația tinerilor în raport cu obiectivele proiectului
  • facilitează integrarea în organizație și comunitatea gazdă
  • oferă sprijin pentru aspecte practice legate de nevoile tinerilor (ex. situații administrative)
LATEST NEWS
13 Aprilie 2022

Most important data regarding the NA activity in 2021

24 Noiembrie 2020

Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.

 
This site uses cookies. If you continue browsing you accept them by default.
More information here.