Activități susținute

Ce se întâmplă într-un proiect de solidaritate?

Cum se desfășoară

Un proiect de solidaritate este implementat de tineri și se desfășoară la nivel național (astfel, nu trebuie să aibă parteneriat trans-național) dureză între 2 și 12 de luni. În felul acesta tinerii au ocazia să încerce idei inovatoare fiind în mod direct și activ implicați în planificare, implementare, monitorizare și diseminare de rezultate.

Un proiect de solidaritate va dezvolta angajamentul social și spiritul antreprenorial al tinerilor răspunzând în același timp unor nevoi punctuale ale comunităților în care se realizează. În același timp el va susține valorile europene prin urmărirea unor priorități identificate la nivel internațional în cadrul programului Corpul European de Solidaritate.

Participarea la aceste proiecte reprezintă o experiență de învățare nonformală valoroasă pentru tineri și poate reprezenta un prim pas către dezvoltare de competențe utile ulterior la angajare sau pentru inițierea și consolidarea de asociații în sectoarele solidaritate, nonprofit și tineret.

 

Mai multe detalii sunt disponibile în ghidul programului (vezi secțiunea START)

LATEST NEWS
13 Aprilie 2022

Most important data regarding the NA activity in 2021

24 Noiembrie 2020

Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.

 
This site uses cookies. If you continue browsing you accept them by default.
More information here.