Ce sunt proiectele de solidaritate

Clarificări conceptuale

Da, titlul poate să creeze un pic de confuzie, sau chiar induce ideea că este vorba despre toate proiectele din cadrul Corpului European de Solidaritate. Pentru a fi clari de la bun început: proiectele de solidaritate reprezintă un tip specific de proiecte în cadrul Corpului separat de cele de voluntariat sau de cele pentru experiență profesională.

Trecând peste eventualele confuzii, aceste proiecte sunt un excelent punct de plecare pentru implicarea tinerilor în comunitate. Au o abordare extrem de flexibilă și prietenoasă, adresându-se nu numai organizațiilor de tineret dar mai ales grupurilor informale de tineri. Așadar, dacă ești tânăr și mai ai câțiva prieteni alături de care simți că poți să abordezi o nevoie punctuală a comunității, și nu neapărat în cadrul unei organizații, aceste proiecte pot fi soluția cea mai potrivită!

 

Cine candidează


Pentru putea candida și primi finanțare este nevoie de un grup de minim 5 tineri (așa-numit grup informal de tineri) care își vor asuma managementul proiectului cu condiția să fie înregistrați în portalul dedicat Corpului European de Solidaritate. Unui dintre tineri își va asuma rol de reprezentant legal și va fi cel care va semna contractul. Pentru acest lucru, la depunere trebuie să dețină și un cod PIC (Personal Identification Code).  La activitățile de proiect mai pot participa și alți pot participa tineri între 18 și 30 de ani pe lângă cei cinci tineri din echipa de proiect cu respectarea acelorași condiții ca mai sus.

 

Detalii...

Mai multe detalii despre instrumentele online de care aveți nevoie pentru a beneficiar de finanțare, ghidul programului, apelul la candidaturi și formularele de candidatură sunt disponibile în secțiunea START.

 

Secțiuni relevante pentru Proiectele de solidaritate

Activități susținute

Care este contextul în care se desfășoară aceste proiecte, cui se adresează și ce se întâmplă.
more details

Costuri susținute

Pe ce tipuri de costuri se pot baza grupurile informale sau organizațiile beneficiare ale unui proiect de solidaritate și cum se pot accesa.
more details
LATEST NEWS
13 Aprilie 2022

Most important data regarding the NA activity in 2021

24 Noiembrie 2020

Erasmus accreditation is a way to access mobility activities under the new Erasmus+ programme. Accreditation is like a membership card for organisations who want to benefit from Erasmus mobility activities.

 
This site uses cookies. If you continue browsing you accept them by default.
More information here.